Vidd el a gyerekeidet is a templomba

EZT CSAK TE TANÍTHATOD MEG NEKIK – VIDD EL A GYEREKEIDET IS A TEMPLOMBA!

Öt nap alatt majdnem kétezren osztották meg a Facebookon azt az olasz nyelvű írást, amely arra buzdítja az édesanyákat és édesapákat, hogy gyermekeiket is vigyék magukkal a szentmisére.

Vidd a gyerekeidet is el a templomba!

Még ha közben a földön is mászkálnak, mert valószínűleg ez kell ahhoz, hogy nyugodtak maradjanak.

Még akkor is, ha emiatt a templom hátsó részében kell lenned, hogy ide-oda ringasd és ölelgesd őket.

Még akkor is, ha a gyermeked olyan mint egy forgószél vagy egy kis hurrikán.

Vidd el őket szentmisére, hadd lássák ahogyan imádkozol, és hadd lássák, ahogy az énekléseddel Istent dicsőíted.  Hadd lássák, ahogy magadhoz veszed az Eucharisztiát, hiszen valószínűleg követnek majd és utánoznak téged. Ha nem látják ezeket a pillanatokat, és nem tőled sajátítják el, akkor mégis kitől fogják? A gyerekek ugyanis a fülükkel hallgatnak a szüleikre, de mindig a szemükkel figyelik őket.

Ha nem hozod el őket a templomba, akkor a világ majd arra tanítja őket, hogy ez nem prioritás, csupán egy lehetőség a sok közül. Messzebb sodródnak majd Istentől, összezavarodnak és azt hallják majd, hogy elég csupán jónak lenni, de vajon milyen jóságra gondolnak? Legyetek biztosak benne, hogy  ez a világ nem fogja nekik megtanítani, hogy számukra ki Jézus, és hogy találkozhatnak vele az igéjében és az Eucharisztiában. 

Ezt csak Te taníthatod meg nekik, ezért vidd el a gyermekeidet templomba!

Forrás: 777blog.hu Marti Zoltán

Ugrás a lap tetejére!